Dana etli sebze çorbası nasıl yapılır, tarif nedir?
Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan dana etli sebze çorbası, hem besleyici hem de doyurucu özelliğiyle sofraların baş tacı. Taze sebzelerin et suyunda uzun süre pişmesiyle ortaya çıkan bu nefis çorba, soğuk havalarda içinizi ısıtacak bir şifa kaynağına dönüşüyor.
Dana Etli Sebze Çorbası TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:20 dakikaPişirme Süresi: 1 saat 30 dakika Yapılışı: 1. İlk olarak dana etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın. 2. Geniş bir tencereye zeytinyağını alın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Dana etlerini tencereye ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun. 4. Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 5. Üzerine et suyu veya sıcak suyu ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve etler yumuşayana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin. 6. Bu sırada sebzeleri hazırlayın: Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın, kerevizi rendeleyin veya küçük parçalar halinde doğrayın. 7. Etler yumuşadıktan sonra doğranmış havuç, patates ve kerevizi tencereye ekleyin. 15-20 dakika daha pişirin. 8. Bezelyeleri ekleyin ve tüm sebzeler yumuşayana kadar 10-15 dakika daha pişirin. 9. Tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyip karıştırın. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocağı kapatın. 10. Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. 11. Sıcak olarak servis yapın. Dilerseniz yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Püf Noktaları:
Bu besleyici ve doyurucu çorba, özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak, protein ve vitamin deposu bir lezzet olacaktır. Afiyet olsun! |






.webp)





















