Cimcik çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Karadeniz'in doyurucu lezzetlerinden cimcik çorbası, hamurdan hazırlanan minik parçaların et suyunda pişirilmesiyle ortaya çıkan bir şölen. Un, yumurta ve suyla hazırlanan hamurun incecik açılıp küçük parçalara bölünmesiyle oluşan cimcikler, salçalı sos ve baharatlarla zenginleşen et suyunda pişerek sıcacık bir öğüne dönüşüyor. İşte evde kolayca uygulayabileceğiniz geleneksel cimcik çorbası tarifi ve püf noktaları.

25 Kasım 2025

Cimcik Çorbası Tarifi


Cimcik çorbası, özellikle Karadeniz bölgesine özgü, doyurucu ve lezzetli bir çorba çeşididir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz cimcik çorbası tarifi:

Malzemeler:


  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6-7 su bardağı et suyu veya tavuk suyu (su da kullanabilirsiniz)
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:


  • İlk olarak, derin bir kasede un, yumurta ve suyu karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru, un serpilmiş bir tezgahta incecik açın. Açtığınız hamuru önce şeritler halinde kesin, ardından küçük kareler veya baklava dilimi şeklinde doğrayın. Bu parçalar cimcikleriniz olacak.
  • Bir tencerede tereyağını eritin, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Et suyunu veya suyu tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynayan suya tuz ve baharatları ilave edin.
  • Hazırladığınız cimcikleri kaynayan suya teker teker atın, karıştırarak yapışmalarını önleyin. Cimcikler su yüzeyine çıkana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Son olarak, ince kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Hamurunuz çok yapışkan olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Et suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
  • Cimcikleri pişirirken tencerenin kapağını kapatmayın, böylece daha iyi pişerler.

Afiyet olsun! Bu tarifle, geleneksel cimcik çorbasını evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;