Bulgurlu yayla çorbası tarifi nasıl hazırlanır?
Anadolu'nun yayla kültüründen gelen bu doyurucu çorba, bulgur ve yoğurdun mükemmel uyumuyla hazırlanıyor. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, pratik malzemelerle evde kolayca yapabileceğiniz nefis bir lezzet sunuyor.
Bulgurlu Yayla Çorbası TarifiMalzemeler:
Hazırlanışı:1. İlk olarak, bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Küp küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 2. Bulguru tencereye ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. 3. Üzerine 8 su bardağı suyu ilave edin. Tuzu ekleyip kaynamaya bırakın. Bulgurlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. 4. Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Üzerine bir kepçe sıcak çorbadan ekleyip karıştırarak ılıştırın (bu yoğurdun kesilmesini önler). 5. Bu karışımı yavaş yavaş tencereye ekleyin, sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın. 5-10 dakika daha kaynatın. 6. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin. 7. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun! İpuçları:
|






.webp)





















