Bulgurlu mercimek çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Kırmızı mercimek ve bulgurun besleyici birleşimiyle hazırlanan bu çorba, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Yapımı kolay, malzemeleri ekonomik olan bu tarif, hem doyurucu hem de sağlıklı bir öğün alternatifi sunuyor.
Bulgurlu Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 su bardağı bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı su
- 1 litre sıcak su (gerektiğinde eklemek için)
Yapılışı:
- Soğanı küp küp doğrayın. Havuç ve patatesi de küp şeklinde doğrayarak hazırlayın.
- Bir tencereye sıvı yağı alarak soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Kırmızı mercimek, bulgur, doğranmış havuç ve patatesi tencereye ekleyin.
- Üzerine 6 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısarak mercimek ve bulgur yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın. Kıvamı koyu gelirse sıcak su ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
- Çorba piştikten sonra dilerseniz blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
- Sıcak olarak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.
Not: Çorbayı daha lezzetli yapmak için piştikten sonra üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane gezdirebilirsiniz.
|