Bulgurlu köfteli yoğurt çorbası nasıl yapılır?
Hem doyurucu hem de ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için bulgurlu köfteli yoğurt çorbası, geleneksel tatları modern sunumla buluşturan nefis bir seçenek. İnce bulgurdan hazırlanan köftelerin yoğurtlu çorba ile uyumu, naneli tereyağ sosuyla taçlanıyor.
Bulgurlu Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- 500 gr yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- 6 su bardağı su
Yapılışı:
- İnce bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine sıcak su ekleyerek 15 dakika kadar şişmeye bırakın
- Soğanı rendeleyip suyunu süzün ve bulgurla birleştirin
- Üzerine un, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip yoğurun
- İnce kıyılmış maydanozu da ekleyip tekrar yoğurun
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak köfteleri hazırlayın
- Bir tencerede yoğurdu, yumurtayı ve 1 su bardağı suyu çırpın
- Kalan suyu ekleyip kaynamaya bırakın
- Kaynayan çorbaya köfteleri tek tek atın ve 15-20 dakika pişirin
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip naneyi ekleyin ve kızdırın
- Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine tereyağlı naneyi gezdirin
Püf Noktaları:
- Köftelerin dağılmaması için çorba kaynarken atın
- Yoğurt kesilmesin diye sürekli karıştırın
- Köfte harcını çok sert yoğurmayın
- İsteğe bağlı olarak köftelere baharat ekleyebilirsiniz
|