Buğdaylı yoğurt çorbası için gerekli malzemeler neler?

Geleneksel lezzetler arasında özel bir yere sahip olan buğdaylı yoğurt çorbası, hem doyurucu hem de ferahlatıcı özellikleriyle sofraları zenginleştiriyor. Aşurelik buğdayın yoğun kıvamıyla süzme yoğurdun dengeli buluşmasından ortaya çıkan bu nefis çorba, özellikle ramazan sofralarının ve geleneksel mutfak kültürümüzün vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

25 Kasım 2025

Buğdaylı Yoğurt Çorbası İçin Gerekli Malzemeler


Buğdaylı yoğurt çorbası, hem besleyici hem de hafif bir çorba seçeneğidir. İşte geleneksel tarif için gerekli malzemeler (yaklaşık 4-6 kişilik):

  • 1 su bardağı aşurelik buğday (yıkanmış ve süzülmüş)
  • 1 litre su (buğdayı haşlamak için)
  • 2 su bardağı süzme yoğurt (tercihen tam yağlı)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre su veya et suyu (çorba kıvamı için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
  • 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş, isteğe bağlı)

İsteğe Bağlı Ek Malzemeler:


  • 1 yemek kaşığı kuru nane veya pul biber (tereyağında kızartıp üzerine gezdirilmek üzere)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (acı sevenler için)
  • Taze nane veya maydanoz (servis sırasında süslemek için)

Bu malzemelerle, buğdaylı yoğurt çorbasını kolayca hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;