Buğdaylı yaz çorbası nasıl yapılır? malzemeleri neler?

Yaz sıcaklarında ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için besleyici ve hafif bir çorba tarifi. Aşurelik buğday ve yeşil mercimeğin lezzet uyumu, taze nanenin ferahlatıcı dokunuşuyla birleşiyor. Pratik hazırlık süresi ve besleyici içeriğiyle hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçenek sunuyor.

25 Kasım 2025

Buğdaylı Yaz Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 litre sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 adet limon suyu
  • Taze nane ve pul biber (servis için)

Yapılışı:


  • Aşurelik buğdayı ve yeşil mercimeği ayrı kaplarda 1-2 saat suda bekletin.
  • Soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Havucu ve patatesi küp küp doğrayıp tencereye ekleyin, 2-3 dakika daha kavurun.
  • Suyunu süzdüğünüz buğday ve mercimeği tencereye ekleyip karıştırın.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp buğday ve mercimek yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Çorba piştikten sonra naneyi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Servis yaparken üzerine taze nane ve pul biber serperek sıcak servis yapın.

Not:

  • Buğday ve mercimeği önceden haşlayarak pişirme süresini kısaltabilirsiniz.
  • Kıvamını beğenmezseniz, biraz daha su ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak içine doğranmış maydanoz veya dereotu da ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;