Brokoli ve karnabahar çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir sebze çorbası hazırlamak isteyenler için pratik bir tarif. Brokoli ve karnabaharın nefis uyumuyla hazırlanan bu kremalı çorba, hem sağlıklı hem de doyurucu bir öğün alternatifi sunuyor.

24 Kasım 2025

Brokoli ve Karnabahar Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 orta boy brokoli
  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt veya krema
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı: rendelenmiş kaşar peyniri veya kıyılmış maydanoz

Hazırlık:


  • Brokoli ve karnabaharı yıkayıp küçük çiçeklerine ayırın.
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin veya rendeleyin.

Yapılışı:

  • Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika daha kavurun.
  • Brokoli ve karnabaharı tencereye ekleyin, sebze suyu veya tavuk suyunu ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısıp sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.
  • Pişen sebzeleri blender ile pürüzsüz hale getirin.
  • Tencereye geri alıp süt veya kremayı ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısa bir süre daha ısıtın (kaynatmayın).
  • İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri veya kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

İpuçları:

  • Daha kıvamlı bir çorba için patates ekleyebilirsiniz.
  • Vejetaryen bir seçenek için süt yerine hindistan cevizi sütü kullanabilirsiniz.
  • Çorbayı blender ile püre haline getirmeden önce biraz suyunu ayırıp, daha sonra kıvamını ayarlamak için kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;