Bol yoğurtlu yayla çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve doyurucu bir klasik olan yayla çorbasının yoğun kıvamlı ve bol yoğurtlu versiyonu, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Pirincin yumuşak dokusuyla yoğurdun ferahlatıcı tadını birleştiren bu tarif, naneli zeytinyağı sosuyla tamamlanıyor. Çorbanın pürüzsüz kıvamını korumanın incelikleri ve alternatif malzeme önerileriyle bu tarif mutfak deneyiminizi zenginleştirecek.
Bol Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1/2 su bardağı pirinç
- 6 su bardağı su
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı kuru nane (üzeri için)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp tencereye alın, üzerine suyu ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
- Başka bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Yoğurtlu karışıma bir kepçe sıcak pirinç suyundan yavaşça ekleyip karıştırarak ılıştırın.
- Bu karışımı tencereye azar azar ekleyip sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayın.
- 10 dakika kısık ateşte pişirip tuzunu ekleyin.
- Ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırıp naneyi ekleyip kavurun.
- Çorbayı kaselere alıp üzerine naneli yağ gezdirerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı sıcak suyla ılıştırmazsanız çorba kesilebilir.
- Pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.
- Daha kıvamlı olması için un miktarını artırabilirsiniz.
|