Blendersız mercimek çorbası nasıl hazırlanır?

Blendersız hazırlanan bu nefis mercimek çorbası, geleneksel lezzetleri modern mutfak ekipmanları olmadan da kolayca yakalayabileceğinizi gösteriyor. Doğru pişirme tekniği ve malzeme uyumu sayesinde, blender kullanmadan da pürüzsüz kıvamlı bir çorba elde etmek mümkün. İşte ev yapımı mercimek çorbasının en pratik ve lezzetli versiyonu...

25 Kasım 2025

Blendersız Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un (kıvam için)

Hazırlık Aşamaları:


  • Mercimeği yıkayıp süzün, soğanı ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın

Pişirme Yöntemi:

  • Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı pembeleşene kadar kavurun
  • Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Mercimeği ilave edip 1 dakika karıştırın
  • Suyu ekleyip kaynamaya bırakın
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin
  • Unu bir kasede az suyla ezerek pürüzsüz hale getirin
  • Unlu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın
  • Tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin

Püf Noktaları:

  • Çorbanın kıvamını kontrol edip isterseniz daha fazla su ekleyebilirsiniz
  • Sebzeler iyice yumuşadığında çorba blender gerektirmeden pürüzsüz olacaktır
  • Servis yapmadan önce üzerine limon sıkabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;