Bebekler için kemik sulu mercimek çorbası nasıl yapılır?
Besin değeri yüksek ve bebeklerin sindirim sistemine uygun bir çorba hazırlamak isteyen ebeveynler için pratik bir tarif. Kemik suyunun faydalarıyla zenginleşen bu mercimek çorbası, bebeklerin bağışıklık sistemini desteklerken aynı zamanda lezzetli bir öğün alternatifi sunuyor.
Bebekler İçin Kemik Sulu Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 500 ml kemik suyu (tavuk veya dana kemiği suyu)
- 1 küçük boy havuç
- 1 küçük boy patates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuzsuz baharat (kimyon veya nane)
Kemik Suyu Hazırlığı:
- Kemikleri 8-10 saat kadar tencerede veya düdüklü tencerede kaynatın
- Soğuduktan sonra üzerindeki yağı sıyırın
- Buzdolabında 3-4 gün, buzlukta 3 ay saklayabilirsiniz
Çorba Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp süzün
- Tencerede zeytinyağını ısıtın
- Küp küp doğranmış sebzeleri ekleyip 2-3 dakika kavurun
- Mercimeği ilave edip karıştırın
- Kemik suyunu ekleyip kaynatın
- Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin
- Blendırdan geçirerek pürüzsüz hale getirin
Bebekler İçin Önemli Notlar:
- İlk defa deneyecek bebeklerde küçük porsiyonlarla başlayın
- 9. aydan itibaren uygundur
- Alerji testi yapmayı unutmayın
- Tuz eklemeyin, baharatları minimum kullanın
- Kıvamını bebeğinizin ayına göre ayarlayın
Besin Değeri:
- Protein kaynağı
- Kalsiyum deposu
- Bağışıklık sistemini güçlendirici
- Sindirim sistemini destekleyici
|