Arpali yoğurt çorbası nasıl yapılır, tarif nedir?
Lezzetli ve pratik bir çorba arayanlar için arpa şehriyeli yoğurt çorbası hem besleyici hem de ferahlatıcı bir seçenek sunuyor. Kavrulmuş arpa şehriyelerin yoğunlaştırdığı çorba, naneli tereyağı sosuyla tamamlanarak soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.
Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
Yapılışı:
- Derin bir tencerede arpa şehriyeleri hafifçe kavurun
- Üzerine suyu ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın
- Yoğurtlu karışıma yavaş yavaş birkaç kepçe sıcak çorba suyundan ekleyerek ısıtın
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyerek sürekli karıştırın
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 5-10 dakika daha pişirin
- Tereyağını eritip naneyi ekleyerek kızartın
- Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine naneli tereyağ gezdirin
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin
- Çorbanın kesilmemesi için kaynatmamaya özen gösterin
- Daha lezzetli olması için et suyu kullanabilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak sarımsak da ekleyebilirsiniz
|