Arpa yoğurt çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için hem pratik hem de doyurucu bir tarif. Arpa şehriyenin hafif dokusu ile yoğurdun ferahlatıcı tadının buluştuğu bu nefis çorba, özellikle ramazan sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday.
Arpa Yoğurt Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak, bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın. Kaynayan suya arpa şehriyeleri ekleyin ve yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Arpa şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. 2. Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın. Yoğurt karışımının topaklanmaması için yavaş yavaş çorbadan bir kepçe sıcak su ekleyip karıştırarak ısıtın. Bu işlem, yoğurdun kesilmesini önler. 3. Yoğurt karışımını tencereye yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak 5-7 dakika daha pişirin. Çorba kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Tuzunu ekleyip birkaç dakika daha pişirin. 4. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve kuru naneyi ekleyip kızdırın. Naneli tereyağını çorbanın üzerine gezdirin. 5. Çorbayı sıcak servis yapın. Afiyet olsun! İpucu: Çorbayı daha lezzetli hale getirmek için içine bir diş sarımsak rendeleyebilir veya naneli tereyağı yerine pul biberli tereyağı kullanabilirsiniz. |






.webp)





















