Arpa yoğurt çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için hem pratik hem de doyurucu bir tarif. Arpa şehriyenin hafif dokusu ile yoğurdun ferahlatıcı tadının buluştuğu bu nefis çorba, özellikle ramazan sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday.

24 Kasım 2025

Arpa Yoğurt Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz (damak tadınıza göre)

Yapılışı:


1. İlk olarak, bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın. Kaynayan suya arpa şehriyeleri ekleyin ve yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Arpa şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.

2. Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın. Yoğurt karışımının topaklanmaması için yavaş yavaş çorbadan bir kepçe sıcak su ekleyip karıştırarak ısıtın. Bu işlem, yoğurdun kesilmesini önler.

3. Yoğurt karışımını tencereye yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak 5-7 dakika daha pişirin. Çorba kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Tuzunu ekleyip birkaç dakika daha pişirin.

4. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve kuru naneyi ekleyip kızdırın. Naneli tereyağını çorbanın üzerine gezdirin.

5. Çorbayı sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

İpucu: Çorbayı daha lezzetli hale getirmek için içine bir diş sarımsak rendeleyebilir veya naneli tereyağı yerine pul biberli tereyağı kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;