Arpa şehriyeli süt çorbası tarifi nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan arpa şehriyeli süt çorbası, hem pratik hem de doyurucu bir tarif. Tereyağında kavrulan şehriyeler ve kremamsı kıvamıyla soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olacak.

25 Kasım 2025

Arpa Şehriyeli Süt Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 litre süt (tercihen tam yağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • Tuz (damak tadınıza göre)
  • İsteğe bağlı: rendelenmiş muskat cevizi veya karabiber

Hazırlanışı:


  • İlk olarak, bir tencerede tereyağını eritin. Ardından arpa şehriyeleri ekleyip hafifçe kavurun. Şehriyeler altın rengi alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, unun kokusu çıkana kadar karıştırmaya devam edin. Bu, çorbanın kıvamını güzelleştirecektir.
  • Yavaş yavaş sütü ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. Ardından suyu ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Tuzu ekleyin ve çorbayı kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, yaklaşık 10-15 dakika daha pişirin. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş muskat cevizi veya karabiber ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Çorba kıvam alıp koyulaşınca ocaktan alın.
  • Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine bir parça tereyağı veya taze maydanoz serpebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Sütü yavaş ekleyip sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyebilirsiniz.
  • Çorbayı pişirirken ocağın ateşini çok yüksek tutmayın, sütün taşmasını önlemek için.
  • Muskat cevizi, çorbaya hoş bir aroma katacaktır, denemenizi öneririm.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;