Analı kızlı çorba nasıl hazırlanır? tarifini paylaşır mısınız?
Nohut ve yeşil mercimeğin lezzet buluşmasıyla hazırlanan analı kızlı çorba, hem besleyici hem de doyurucu bir Anadolu klasiğidir. Tereyağında kavrulan soğan ve salçanın aromasıyla zenginleşen bu çorba, tel şehriyenin enfes dokusuyla tamamlanıyor.
Analı Kızlı Çorba TarifiMalzemeler:
Hazırlanışı:1. İlk olarak yeşil mercimeği yıkayıp, tencerede haşlayın. Haşlanan mercimeği süzgeçten geçirip, ezerek püre haline getirin. 2. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Küp küp doğranmış soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. 3. Salçaları ekleyip, kokusu çıkana kadar 1-2 dakika daha kavurun. 4. Haşlanmış nohutu ve mercimek püresini tencereye ekleyin, karıştırın. 5. Üzerine et suyu veya suyu ilave edin. Kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip, kaynamaya bırakın. 6. Çorba kaynayınca, tel şehriyeyi ekleyin ve şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. 7. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın. Not: Nohut ve mercimeğin haşlanma sürelerini kısaltmak için bir gece önceden suda bekletebilirsiniz. Dilerseniz çorbayı blender'dan geçirerek daha pürüzsüz bir kıvam da elde edebilirsiniz. |






.webp)





















