8 kişilik yayla çorbası tarifi nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve doyurucu bir yayla çorbası, özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezi oluyor. Pirinç, yoğurt ve nanenin uyumunu yansıtan bu tarif, sekiz kişilik bir aile yemeği için ideal bir başlangıç sunuyor.

24 Kasım 2025

8 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı pirinç
  • 8 su bardağı su (veya et suyu)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


  • Pirinci yıkayıp tencereye alın, üzerine suyu ekleyin ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Yoğurtlu karışıma, haşlanmış pirincin suyundan birkaç kaşık ekleyip ılıştırın (bu, yoğurdun kesilmesini önler).
  • Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin.
  • Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, ardından ocaktan alın.
  • Tereyağını ayrı bir tavada eritin, naneyi ekleyip kızartın ve çorbanın üzerine gezdirin.
  • Sıcak servis yapın, isteğe bağlı olarak sumak veya pul biberle süsleyebilirsiniz.

Not: Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz. Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;