5 kişilik mercimek çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan kırmızı mercimek çorbası, beş kişilik bir sofraya yetecek şekilde hazırlanıyor. Tereyağlı kırmızı biber sosuyla tamamlanan bu tarif, hem pratik hem de ev yapımı lezzetin en güzel örneklerinden biri.
5 Kişilik Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 adet tavuk bulyon (isteğe bağlı)
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün
- Soğanı küp küp, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın
- Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı pembeleşene kadar kavurun
- Unu ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam edin
- Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Mercimeği ve baharatları ilave edip karıştırın
- Sıcak suyu ve bulyonu ekleyip kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra altını kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin
- Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip kırmızı biberi ekleyin ve 1 dakika kavurun
- Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Yanında limon dilimleri ve ekmekle servis edebilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz
|