4 kaşık çorba nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Lezzetli ve besleyici bir çorba, sofranızı şenlendirecek pratik bir öğün seçeneğidir. Temel sebzelerle hazırlanan bu tarif, damak zevkinize göre çeşitlendirilebilir ve sıcak bir sunumla ailenize keyifli bir yemek deneyimi sunar.

24 Kasım 2025

4 Kişilik Çorba Nasıl Yapılır?


Malzemeler:


  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
  • 1,5 litre su veya et suyu
  • 1 çay bardağı tel şehriye veya pirinç (isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber, pul biber (damak zevkinize göre)
  • İsteğe bağlı olarak tavuk veya kıyma ekleyebilirsiniz

Yapılışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye sıvı yağı alın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Üzerine su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, sebzeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
  • İsterseniz tel şehriye veya pirinci ekleyip 10 dakika daha pişirin.
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın, 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Sıcak servis yapın, üzerine maydanoz vye nane serpebilirsiniz.

Not: Çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz. Dilerseniz blender ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;