İlk olarak pirinci sudan geçirdikten sonra tencereye koyarak 1 litre su ile haşlıyoruz. Daha sonra içine et bulyonu ve tuzu da katarak birkaç dakika daha karıştırıyoruz. Daha sonra altını kapatıp terbiyemizi yapmaya başlıyoruz. Terbiyemiz için ilk olarak yumurtayı, yoğurdu ve unu bir kaba alarak iyice karıştırıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra altını kapattığınız pirinci tekrar açıp kaynatmaya başlayın. Bu arada yoğurdunuz kesilmesin diye ocakta kaynamakta olan pirincin suyundan biraz alarak terbiyeyi ılık hale getiriyoruz.
Eğer birden terbiyeyi sıcak suyun içine koyarsanız yoğurt kesilir ve çorbanız yenemeyecek bir hale gelir. Daha sonra karışımı yavaşça ocakta kaynayan pirince ekliyoruz. Bu esnada karıştırmayı ihmal etmeyin. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırdıktan sonra altını kısıyoruz ve 10 dakika kadar kısık ateşte kaynamasını sağlıyoruz. Çorba pişince altını kapatıyoruz.
Çorbamız hazır hale geldikten sonra servis etmeden evvel kızartma tavasına tereyağı alıp eritiyoruz. Erittiğimiz tereyağının içine nane ve pul biber de ekledikten sonra 1 dakika kadar baharatları kızartıyoruz. Daha sonra isterseniz tabağınıza isterseniz tencerenize sosu da ekleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.