{ "title": "Yoğurtlu Yayla Çorbası", "image": "https://www.yaylacorbasi.gen.tr/images/Yogurtlu-Yayla-Corbasi-56.jpg", "date": "21.01.2024 01:45:56", "author": "Canan Özüt", "article": [ { "article": "Yoğurtlu yayla çorbası, bir diğer adıyla da yoğurt çorbasıdır. En önemli içindeki malzemesi yoğurttur. Türkiye'nin bütün bölgelerinde hazırlanmaktadır. Çok güzel bir başlangıç yemeğidir. Kolay tarif arayanlar için en güzel çorbadır. İçindeki pirinçlerle doyurucu bir hal almaktadır. Yoğurtlu yayla çorbası yaparken pirinçlerin kırık olmasına dikkat etmeliyiz ki daha lezzetli kıvam alsın. Yoğurtlu yayla çorbası yaparken topak olmaması için çok hızlı karıştırmamız lazım. Hastalık durumunda şifa kaynağı olan bir çorba çeşididir.

Yoğurtlu Yayla Çorbası Malzemeleri
Yoğurtlu Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Tencereye 3 su bardağı suyu koyup içine pirinci ilave edin. Yoğurdu derin bir kaba alıp içine 1 bardak su ilave edip ayran kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. İçine unu ve yumurtayı ilave ederek çırpmaya devam edin. Bu arada pirinç haşlanmaya devam edecektir. Haşlanmış pirince yarım su bardağı soğuk su ilave edip karıştırmış olduğumuz ayran kıvamına gelen yoğurdu hızlı şekilde ilave ediyoruz. Soğuk su koymamızın sebebi ayran karışımı topak olmasın diyedir. İlave ettiğimiz karışımı 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. Bir tavada tereyağı eritip, yoğurtlu yayla çorbasının vazgeçilmezi naneyi kavuruyoruz. Çorbayı servis ederken kavurmuş olduğumuz naneyi üzerine gezdiriyoruz. Sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }