{ "title": "Yayla Çorbası", "image": "https://www.yaylacorbasi.gen.tr/images/yayla-corbasi(2).jpg", "date": "20.01.2024 04:05:45", "author": "Tutam", "article": [ { "article": "
Yayla çorbası; doğudan batıya, köyden şehre ülkemizin dört bir yanında daima kaynatılan, en çok bilinen çorba çeşitlerimizden biridir. Günümüzde hemen hemen her çeşidi üretilen hazır çorbalar sayesinde yayla çorbasını tatmak daha kolay olsa da doğal ve orijinal malzemeler kullanılarak kaynatılan yayla çorbasının yerini hiçbirinin tutmayacağı aşikardır. Yazının devamında da bu memlekette doğup büyümüş herkesin yayla çorbasını tatmış olduğu şüphesiz bir gerçek olsa da tarifi ilk defa kendi kendisine deneyecekler için yayla çorbası tarifinin adım adım uygulanışı ve yayla çorbası için gerekli malzemeler yazılmıştır:

Yayla çorbası için gerekli malzemeler
NOT: Yukarıda verilen malzeme miktarları; 3-5 kişilik standart sayıda servise yetecek şekilde ayarlanmıştır. Daha az veya daha çok sayıda servis yapacak olanların; malzeme miktarlarını bununla orantılı olarak ayarlaması gereklidir. Fakat; fazla sayıda servis yapılacak olsa bile, yayla çorbasının yukarıda verilen miktarlarda parçalara bölünerek kaynatılması daha uygun olacaktır.

Yayla çorbası tarifi nasıl yapılır?
" } ] }