{ "title": "Yayla Çorbası Terbiyesi", "image": "https://www.yaylacorbasi.gen.tr/images/Yayla-Corbasi-Terbiyesi-16.jpg", "date": "19.01.2024 19:59:15", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Yayla çorbası terbiyesi, tarifi aslında birçok çorbada kullanılan bir sis tarifidir. Tarhana çorbası, mercimek çorbası, ezogelin çorbası ve tabi ki yayla çorbası gibi daha birçok çorba tarifini lezzetlendiren bir terbiye tarifi. İçine koyulan yağ mutlaka tereyağı veya zeytinyağı olarak kullanılmasına gereklidir. Bu hem sağlığımız açısından oldukça önemli hem de lezzet bakımından oldukça önemli bir detaydır. Baharatlar ise sizin damak zevkinize göre değişiklik gösterebilir. İsteyen seven koyar istemeyen koymaz yani olmazsa olmaz bir durum söz konusu değildir. İsterseniz hemen yayla çorbası terbiyesi nasıl yapılır hep birlikte görelim.

Yayla çorbası terbiyesi için gerekli olan malzemeler
Yayla çorbası terbiyesi nasıl yapılır?

Öncelikle et veya tavuk suyu koyacaksınız tavuğu haşlayın. Üzerine bir miktar tuz ekerek ocağın altını kapatın ve suyunu ayırarak soğuması için bekletin. Daha sonra orta boy büyüklükte bir sos tavası alın ve içine zeytinyağını koyup ocağın üzerine koyun ve altını açın. Zeytinyağı kızdırdıktan sonra üzerine tereyağını koyun ve eritin. Ardından üzerine bir miktar domates salçası koyup ezin ve hemen üzerine kuru nane ekleyin ve karıştırarak kavurun. Daha sonra üzerine bir miktar tuz ve kırmızı pul biber ekleyerek karıştırın ve baharatları yakmadan üzerine önceden hazırlamış olduğunuz et suyunu ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın. Eğer tavuk veya et suyu kullanmayacaksanız sosun içine bir adet et bulyon tablet atarak eritin. Yayla çorbası terbiyesi tarifi hazır geriye kalan yayla çorbasının içine katıp karıştırın ve kaynatın. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }