{ "title": "Yayla Çorbası Nasıl Yapılır", "image": "https://www.yaylacorbasi.gen.tr/images/Yayla-Corbasi-Nasil-Yapilir-15.jpg", "date": "19.01.2024 11:37:41", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Yayla çorbası nasıl yapılır, yayla çorbası mutfak kültürümüzde ayrı bir yeri bulunan çorbalardan biridir. Lezzetiyle herkesin beğenisini kazanmıştır. Yöresel olarak çorbanın yapılışında küçük farklar olsa da sonuçta ortaya çıkan çorbanın tadı, sunumu benzer özellikler taşıyor. Yayla çorbasına bu eşsiz lezzeti veren kullanılan malzemelerdir. Yoğurtla, pirinçle ve tereyağlı nane karışımıyla mükemmel bir uyum sağlar. Çorbanın yapımında et suyu kullanırsanız daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Şimdi yayla çorbası nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır hep birlikte bir göz atalım. Çorbamızı hazırlayalım ve akşama sıcak sıcak ikram edelim. Hepinize kolay gelsin.

Yayla çorbası için gereken malzemeler
Yayla çorbası nasıl yapılır?

Yayla çorbası hazırlıklarınıza önce pirinci suyla haşlamakla başlayın. Tencereye hazırlamış olduğumuz suyun 3 su bardağını soğuk olarak koyarak pirinci orta ateşte haşlayın. Bu arada bir kâseye koyduğunuz yoğurdu 1 su bardağı suyla birlikte iyice çırpın. Buna unu ve yumurtayı da ilave ederek, çırpmaya el blenderi ile devam edin. Bu arada haşlanan pirincin içine kalan yarım su bardağı suyu da ilave edin. İçine hazırladığınız yoğurtlu karışımı da dökerek karıştırın. Eğer yayla çorbasının kıvamı beklediğinizden koyu olursa, biraz daha ılık su ilavesi yapabilirsiniz. Bundan sonra çorbayı beş dakika kadar kaynatın ve ocaktan indirin. Bu arada tavanın içinde tereyağını eritin. İçine kuru naneyi atarak hafif kavurun. Bunu tenceredeki yayla çorbasının içine dökün. Çorbanızı sıcak sıcak kaselere koyarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }