{ "title": "Yayla Çorbası Kesilmemesi İçin", "image": "https://www.yaylacorbasi.gen.tr/images/Yayla-Corbasi-Kesilmemesi-Icin-45.jpg", "date": "20.01.2024 06:21:20", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yayla Çorbası Kesilmemesi İçin, Çorba Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinin başında gelir. Özellikle ana yemek öncesi başlangıç olarak sunum yapılır. Sıcak veya soğuk fark etmeksizin her türde hazırlanarak tüketilebilir. Özellikle çocukların beslenmesine ve gelişimine destek olan en önemli gıdalardan biridir. O nedenle uzmanlar tarafından mutlaka tüketilmesi önerilir. Çorbaların etli, tavuklu, yoğurtlu, sebzeli, terbiyeli ve kremalı olarak birçok çeşidi vardır. Yayla çorbası da yoğurtlu çorbalar sınıfındadır. Başlıca malzemeleri pirinç, yoğurt ve yumurtadır. Yapımı oldukça kolaydır. Fakat yoğurt ve yumurtadan dolayı çorbanın kesilme riski olduğu için oldukça dikkatli olunmalıdır. Bunun için birkaç püf noktasına dikkat etmek lezzetli ve kıvamında yayla çorbası yapmaya yardımcı olur.