{ "title": "Oktay Usta Yayla Çorbası", "image": "https://www.yaylacorbasi.gen.tr/images/Oktay-Usta-Yayla-Corbasi-58.jpg", "date": "21.01.2024 15:40:52", "author": "hakan tamer", "article": [ { "article": "
Oktay Usta Yayla Çorbası, Yayla çorbasının en önemli malzemesi yoğurt olan bir çorba türüdür. Ana yemeklerin önünden tüketileceği gibi ana yemek yerine de tüketilebilir. Her insanın kolay bir şekilde yapabileceği bir çorbadır. Doyurucu olduğundan dolayı, özellikle hastaların tercih ettiği ve annelerin küçük yaştaki çocuklarına yedirebilecekleri bir çorbadır.

Oktay Usta Yayla Çorbası Malzemeleri
Sosu için
Oktay Usta Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Normal bir tencereye su koyarak kaynamasını bekleyiniz. Kaynamasını beklerken pirinçleri güzel bir şekilde yıkayınız. Suyunuz kaynadıktan sonra yıkamış olduğunuz pirinçleri tencerenin içerisine ilave ediniz. İlave ettiğiniz pirinçler yumuşayana kadar haşlayınız. Haşladığınız pirinçlerin suyunu süzünüz ve bir kaba alınız. Elinize başka bir kabı alarak içerisine unu ve yoğurdu koyup güzel bir şekilde iyice karıştırınız. Karıştırmaya devam ederek 5-6 su bardağı suyu ilave ediniz. Malzemeler karışıncaya kadar karışma işlemine devam ediniz. Hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışımı bir tencereye alınız. Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayınız. Karıştırmaya devam ederek haşladığınız pirinçleri içerisine ilave ediniz ve kaynayana kadar karıştırmaya devam ediniz. Kaynadıktan sonra tencerenizin altındaki ateşi kısık hale getirerek tuzunu ilave ediniz ve biraz daha kaynatınız. Yayla çorbanız hazır hale gelmiştir. Eğer yaptığınız çorba koç koyu olmuş düşünüyorsanız biraz içerisine kaynamış su ekleyebilirsiniz.

Tavaya biraz su ve tereyağını koyarak eritiniz. Üzerine pul biberi ve naneyi ekleyip 2 dakika kadar karıştırarak pişiriniz. Sosunuz hazır hale gelmiştir. Hazırladığınız sosunuzu çorbanın içerisine aktarıp karıştırınız. Yayla çorbanız hazır bir hale gelmiştir. İstediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }