{ "title": "Kremalı Yayla Çorbası", "image": "https://www.yaylacorbasi.gen.tr/images/Kremali-Yayla-Corbasi-99.jpg", "date": "19.01.2024 18:58:24", "author": "Esma Mutlu", "article": [ { "article": "Kremalı yayla çorbası, tarifinin en önemli malzemesi yoğurttur. Kremalı yayla çorbası midesini rahatlatmak ve yemeğe sıcak hafif şeylerle başlamak isteyenler için çok güzel bir tercihtir.

Kremalı Yayla Çorbası İçin Malzemeleri
Terbiyesi için
Sosu için
Kremalı Yayla Çorbası Nasıl Pişirilir?

İlk olarak pirinç ve su kaynatılır. Bu işlem olurken bir yandan da kremalı yayla çorbasının terbiyesi hazırlanır. Yoğurt ve kremanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir. Pirinçler kaynamaya başladıktan yaklaşık 5 dakika kadar sonra terbiye çorbanın suyundan ağır ağır eklenerek sıcaklaştırılır ve çorbaya ilave edilir. Çorba yeniden kaynayana kadar karıştırılmaya devam edilir. Çorba kaynamaya başlayınca sosu hazırlanmaya başlanmalıdır. Tereyağı eritildikten sonra baharatlar eklenmeli ve bu karışım çorbaya ilave edilmelidir. Çok az daha çorba kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılmalıdır. Ancak ocağın altı kapatıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılmamalıdır. Çünkü çorba kesilebilir. Ocağı kapattıktan yaklaşık yarım saat sonra çorbanın tuzu da ilave edilmeli ve karıştırılmalıdır. Tuzu en son koymadaki sebep ise yine kremalı yayla çorbasının kesilmesini engellemektir. Kremalı yayla çorbası ılımaya yaklaşana kadar tencere kapağı kapatılmamalıdır.

Afiyet olsun.
" } ] }