{ "title": "Etli Yayla Çorbası", "image": "https://www.yaylacorbasi.gen.tr/images/Etli-Yayla-Corbasi-51.jpg", "date": "19.01.2024 05:33:42", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Etli yayla çorbası: Etli yapılan yayla çorbası birçok kişi tarafından sevilmektedir. Yaz kış her mevsim tüketilen bir çorba çeşididir. Besin değeri oldukça yüksektir. Eşsiz bir lezzete sahip olan etli yayla çorbası kış aylarında içinizi ısıtacak grip ve nezle gibi hastalıklara iyi gelecek bir çorbadır. Yapımı hem pratik hem de kolaydır. Zaman almadan çabucak sofralarda yer alan etli yayla çorbası mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer almaktadır. Sizde sofralarınızda enfes bir lezzet olan etli yayla çorbası sunumunda bulunmak istiyorsanız işte tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Etli yayla çorbası için gerekli malzemeler
Üzeri için
Etli yayla çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle düdüklü tencereye kuşbaşı etleri koyarak üzerine biraz su ilave edin. Ocağın altını açarak kısık ateşte yaklaşık yarım saat etleri pişirin. Havası iyice bitince düdüklü tencerenin kapağını açarak pişen kuşbaşı etleri bir tabağa alın. Daha sonra derin bir kaba yoğurdu ilave edin. İçerisine yumurtayı kırarak iyice çırpın. Koyu bir ayran kıvamı alana kadar çırpılan yoğurt içerisine unu da ilave ederek çırpmaya devam edin. Daha sonra içerisine düdüklü tencerede soğuyan et suyundan ilave ederek iyice çırpın. Et suyu çorbanın kıvamını ayarlamaya yetmediyse normal su ilave edebilirsiniz. Sonra çorba yapılacak tencere içerisine karışımı alarak ocak üzerine koyun. Önceden pişirilip tabak içerisine alınan kuşbaşı etleri de hazırlanan karışıma ilave edin. Ocağın altını hararetli bir derecede açarak karışımı sürekli olarak karıştırarak kaynatın. Ayrı bir tencere içerisine pirinci ekleyin. Üzerine biraz su ilave ettikten sonra ocağın altını açarak pirinçleri sade suda haşlayın. Pirinçler haşlandıktan sonra diğer tencere içerisindeki karışım içerisine ilave edin. Son olarak bir tava içerisine zeytinyağını ve tereyağını ilave ederek ocağın altını açın. Kısık ateşte yağı yakmadan eritin ve kuru naneyi ekleyerek 1 dakika kadar kavurun. Sonra ocağın altını kapatarak yapılan sosu da tencere içerisinde kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Çorba kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatın. Artık etli yayla çorbası hazır. Tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }