{ "title": "Dövmeli Yayla Çorbası", "image": "https://www.yaylacorbasi.gen.tr/images/Dovmeli-Yayla-Corbasi-84.JPG", "date": "21.01.2024 08:20:03", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Dövmeli Yayla Çorbası, çorba çeşitleri arasında çok sık tercih edilen çorbadır. Dövmeli yayla çorbası özellikle ramazan ayında tercih edilir. Dövmeli yayla çorbası bazı yöreler de bayram da misafirlerine ikram edilmek için tercih edilmektedir. Bazı yöreler için dövmeli yayla çorbası bayramların vazgeçilmez tatları arasındadır. Özellikle Malatya yöresi için dövmeli yayla çorbası bayram lezzetleri arasındadır. Dövmeli yayla çorbasının yapılışı çok pratiktir. Birkaç püf noktasına dikkat edildikten sonra harika bir lezzet elde edebilirsiniz. Dövmeli yayla çorbasının yapılışı şu şekildedir;

Dövmeli Yayla Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi için
Dövmeli Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Dövmeli yayla çorbası yapacağınız zaman bir gece önceden nohut ve aşurelik dövmeyi yıkayıp ıslatın. Ertesi gün ısladığınız nohut ve dövmeyi temiz bir sudan geçirin. Daha sonra Düdüklü tencereye koyun. Ardından Düdüklü tencereye nohut ve dövmelerin pişmesi için 5 su bardağı su koyun. Pişme işlemi devam ederken derin bir kabın içerisine yoğurdu koyun. Ardından unu ve yumurta sarısını ilave ederek güzelce çırpın. Çırptıktan sonra düdüklü tencereden içinde kaynayan sudan bir iki kepçe alarak bu karışımın içine ilave edin. Yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırın. Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbanın içerisine ilave edin. İlave ederken hızlı hızlı karıştırın. Çorbanız kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Karıştırma işlemi bittikten sonra küçük bir tavanın içerisinde tereyağını eritin. Ardından nane ve kırmızı biberi ilave ederek nanenin kokusu çıkana kadar bir iki tur karıştırın. Ardından sosu çorbaya ilave ederek karıştırın. Bir taşım kaynadıktan sonra çorbanız hazır olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }