{ "title": "4 Kişilik Yayla Çorbası", "image": "https://www.yaylacorbasi.gen.tr/images/4-Kisilik-Yayla-Corbasi-76.jpg", "date": "19.01.2024 18:28:10", "author": "kübra kiper", "article": [ { "article": "
4 Kişilik Yayla Çorbası, Yayla çorbası oldukça hafif ve bir o kadar da pratik bir çorbadır. İçerisinde yoğurt olması sebebiyle de bir o kadar besleyicidir. Yayla çorbası son derece doyurucu bir çorbadır. Çünkü içindeki pirinçlerin şişmesi ile daha doyurucu ve lezzetli bir hale gelir. Yayla çorbası yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri kullanacağınız pirincin mutlaka kırık pirinç olmasıdır. Eğer ki pilavlık pirinç ile yayla çorbası yapmaya çalışırsak çok çabuk şişecek ve çorbanın suyu kalmayacaktır. Bu sebeple pirinç seçimi önemlidir ve çorbanın lapa olmasına neden olabilir. Yayla çorbasının kesilmememesi de bu çorbada önemli bir noktadır. Yayla çorbasının terbiyesi çorbaya katılırken çorbanın kesilmemesi için çorba terbiyesi malzemelerini bir kâsede çırpın ve çorba tenceresine yavaş yavaş katarak bir taraftan hızlıca çorbayı karıştırmak gerekir. Bir diğer önemli husus ise yayla çorbası kesilmemesi için tuzu çorba piştikten sonra eklemektir.

4 Kişilik Yayla Çorbası İçinMalzeme Listesi
Üzeri için
4 Kişilik Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Su, sıvı yağ ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler pişmiş olana kadar kaynatılır. Bir taraftan da bir kâsede yoğurt, yumurta, istenilen miktarda tuz, çeyrek kadar limonun suyu ve yarım kadar kahve fincanı un, az bir su ile iyice çırpılır. Çırpma işlemi yapılırken karıştırıcı veya el mikseri yardımıyla yapılabilir. Pirinçler yumuşayınca biraz pirinçli sudan çırpma kabına alınıp ılıklaştırılır. Daha sonra hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk daha kaynatılır. Bu sıra da karıştırmaya devam edilmelidir. Çorbamız piştikten ve 15 dakika daha kaynadıktan sonra altı kapatılır. Çorbamız bize göre yoğun kıvamda olursa sıcak su ilavesi ile kıvamını sulandırabiliriz. Çorba üzerine güzel bir sunum olması için; Çorba 4 adet kaselere konulur. Ayrı bir yerde bir kaba tereyağı konulur. Tereyağı yandığında nane ilave edilir. İsteğe bağlı olarak pul biber de eklenebilir. Sos yandığında artık hazırdır ve kaselerdeki çorbaların üzerine dökülerek sunum hazırlanmış olur. Kaselerin üzerine yaş nane yapraklarıyla sunumumuzu zenginleştirmeniz de mümkündür. İsteğe göre sıcak veya soğuk olarak da servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }