{ "title": "10 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi", "image": "https://www.yaylacorbasi.gen.tr/images/10-Kisilik-Yayla-Corbasi-Tarifi-44.jpg", "date": "21.01.2024 02:46:45", "author": "Hasan KILINÇ", "article": [ { "article": "10 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi, tansiyon diyabet hastaları için şifa kaynağı olan yayla çorbası özellikle kış günlerinin vazgeçilmez çorbalarındandır. Ağız ve diş sağlığı için bulunmaz bir nimet olan yayla çorbasının tarifine geçmek istiyorum.

10 Kişilik Yayla Çorbası İçin Malzemeleri
10Kişilik Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Büyükçe bir tencerenin içine su, tuz, sıvı yağ ve pirinçleri atıyoruz. Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Ayrı bir tabağın içinde yoğurt, yumurtaları ve unu yaklaşık 2 su bardağı su ile güzelce karıştırıp çırpıyoruz. Pirinçler kaynadıktan ve yumuşadıktan sonra başka bir tabakta hazırlamış olduğumuz yoğurt, un ve yumurtayı çorbamızın içine ilave edip hızlıca karıştırıyoruz. Karıştırma işlemini çorbamız kaynayana kadar devam ediyoruz. Çorbamız kaynadıktan sonra 15 dakika boyunca altı kısık bir şekilde pişmeye bırakıyoruz. Çorbamızın altını tutmaması için ara ara karıştırmakta fayda var. 15 dakikanın sonunda ocaktan indirilen çorbamızı servis yapacak şekilde kaselere alalım. Ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp içine nane atılır. Bu tereyeğı nane sosunu kaselerdeki çorbaların üstüne gezdirebiliriz. Kalan sosumuzu da tencereye atıp karıştırırsak çorbamızın kokusunu güzelleştirip tadına tat katabiliriz. 10 Kişilik yayla çorbası tarifini harfiyen yerine getirirseniz kalabalık misafirlerinize yemekten önce enfes bir tat sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.
" } ] }